Nem, hurtig og sund morgenmad

Anmeldelse af FuzeX løbesko fra Asics

Indlægget er sponsoreret af Asics

Jeg har i en periode på 3-4 uger testet løbesko fra Asics fra den nyeste kollektion FuzeXJeg skrev i dette indlæg en præsentation af skoene – så har du ikke læst det, kan du med fordel smutte forbi og læse det. IMG_7482

Jeg har ikke kunne teste skoene til et officielt løb, da jeg stadig er igang med min spæde løbeopstart efter graviditet og fødsel. Dog er skoene blevet testet på alle mine løbeture de seneste 3-4 uger, så jeg føler derfor at jeg har grundlag nok til at udforme denne anmeldelse.

Der er efterhånden ingen tvivl om at jeg ELSKER løb og foretrækker altid denne sportsgren fremfor alle andre typer motion. Jeg er tilmed også helt tosset med lækkert nyt træningsudstyr, så da jeg fik tilbud om at teste den nyeste model Asics letvægtsko FuzeX, tog det mig ikke lang tid om at sige JA TAK.

Skærmbillede 2016-02-23 kl. 11.13.18

Du kan derfor i denne anmeldelse læse om mine erfaringer med Asics FuzeX.

Dette skriver Asics selv om den nye løbesko:

“Det minimalistiske design med de tredimensionelle linjer langs hele overdelen symboliserer den energiudladning, der sker, når skoen rammer jorden. FuzeX flotte ydre gør, at du ikke kun har lyst til at have dem på, når du træner, men også til hverdag. Derfor anbefaler vi også FuzeX som en sko til de kortere og lidt friskere løbeture, hvor der skal lidt fart på, og så til en tur i fitnesscentret, hvor den gode komfort og skoens alsidighed gør den ideel, uanset om du løber på løbebånd eller træner på hold”

Om løbeskoen: 

Som alle andre løbetosser ved jeg at ens løbesko er noget af det mest essentielle en løber kan erhverve sig. Det er vigtigt at løbeskoen passer til ens løbestil og fodfacon. Jeg tog derfor ned i den lokale Løberen for at teste om denne sko passede til mig – hvilket den heldigvis gjorde. Det er vigtigt at få lavet sådan en test, da man ellers kan få løbeskader og lignende af forkerte sko.

Den nye FuzeX er en minimalistisk og let (235g) løbesko med et frisk design og en god støddæmpning. Skoen er udviklet til den naturlige løbestil, altså til løberen som i højere grad ønsker at løbe mere naturligt (uden pronationsstøtte). I mange løbesko findes der meget støtte, som fx pronation, og er man vant til dette i sine løbesko, skal man langsomt vænne kroppen og sin løbestil til denne type løbesko.12765546_10154697145093298_1356813237_o

En ny feature i FuzeX-skoene er den nye og superlette mellemsål, fuzeGEL, der er udviklet af ASICS Institute of Sport Science i Kobe i Japan. FuzeX-skoene kombinerer lethed og beskyttelse med et elegant rundet tredimensionelt design.

Mine erfaringer:

Jeg har kunne mærke en stor forskel i min måde at løbe på, efter jeg har skiftet til Asics FuzeX, da højden mellem hæl og forfod kun er 8mm, hvilket er væsentligt mindre end de sko jeg har løbet i da jeg var gravid. Denne lille højde forskel har gjort at jeg har haft nemmere ved at øve mig i en naturlig løbestil. Skoene er lette at løbe i, og jeg føler at jeg tvinger min krop ud i en bedre kropspositur, hvor jeg er let foroverbøjet og dermed ubevidst løber en smule hurtigere end jeg normalt ville gøre ved min gamle løbestil.

IMG_7498

Støtte i en letvægtssko?

Jeg har tidligere været rigtig glad for at løbe i letvægtssko – engang brugte jeg Nike Free Run, hvilket var rigtig dumt, da det på INGEN måde havde noget med en løbesko at gøre. Men i denne sko løb jeg super godt, og hurtigt, og følte at det var behageligt at have en sko på som ingenting vejede. Jeg fik desværre en mindre skade af at løbe i mine Nike Free løbesko, og gik derfor tilbage til almindelige løbesko med mere støtte. Jeg har efterfølgende gradvist valgt sko med mindre og mindre støtte, for igen at kunne bruge en minimalistisk sko som denne.

Asics FuzeX er heldigvis mere en løbesko end mine tidligere Nike, men fornemmelsen af lethed har man stadig.

IMG_7530

Konklusion:

FuzeX er behagelige at løbe i, og jeg føler at min løbestil er blevet forbedret efter jeg er begyndt at løbe mere og mere i denne løbesko. Skoene er en smule beskidt på mine billeder her i indlægget, hvilket også afspejler at de har været med på mine mange løbeture i de sidste par uger. Jeg forsøger stadig at holde lidt igen, for at gradvist at vænne min krop og løbestil til denne minimalistiske løbesko, men ser meget frem til den dag jeg kan løbe ubetinget i dem.

Udover løbeskoene tester jeg også det tilhørende løbetøj fra FuzeX serien. Her har Asics også ændret deres stil fra tidligere og der er en masse farve og spræl på tøjet. Det grafiske print og de klare farver gør det nemt at mikse og matche som man har lyst

 

 photo Bloglovin_zpsb1317f6d.jpg  photo Instagram_zps3b511ab1.jpg  photo IMG_2641_zps7175c6ca.jpg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem, hurtig og sund morgenmad